Puhtaus on kaiken perusta

Allastilojen teräspinnoille paras suojauskeino on puhdas makea vesi. Suihkuttamalla pinnat päivittäin puhtaalla vedellä, kloridi ja muut epäpuhtaudet eivät pääse kertymään ja syövyttämään teräspintoja.

Samanlainen suojauskeino pätee myös kaakelipinnoille. Niissä on kuitenkin ongelmana saumat, jotka huokoisena imevät sisäänsä likaa. Kirkaspinnoitteella voidaan ehkäistä tämä ongelma.

Keraamisella suojapinnoitteella voidaan suojata myös muita materiaaleja lialta, töherryksiltä, jne.

Pintojen suojaus allastiloissa


Suoritamme pintojen puhdistusta ja suojausta julkisissa tiloissa keraamipinnoitteilla.

Teräspintojen suojaus

Uimahalleissa olevat teräspinnat joutuvat alttiiksi voimakkaalle kloorin sekä otsonin aiheuttamalle syövyttävälle vaikutukselle. Metallipinnat vaativat puhdistusta, mutta samalla tämä kuluttava toimenpide vaurioittaa teräksen pinnalla olevaa oksidikerrosta ja luo edellytykset korroosion käynnistymiseen.

Ainoa tehokas tapa poistaa ruoste näiltä pinnoilta on niiden hapottaminen. Ruoste poistetaan kemiallisesti ja tuloksena on puhdas ja kiiltävä teräs.

Alkanut syöpyminen on erittäin hankala pysäyttää ilman teräksen suojausta. Tähän tarkoitukseen käy parhaiten keraaminen kirkaspinnoite. Keraami muodostaa kestävän ja ohuen lasimaisen pinnan, eristäen metallin korroosiota aiheuttavasta ympäristöstä. Teräs on tämän jälkeen suojassa ja helppo puhdistaa. Kustannukset tulevat nopeasti takaisin säästyneinä pesuaine- ja siivouskuluina, samalla kun rakenteiden huolto ja korjausväli pitenee.


Kaakelipintojen suojaus


Saniteettitilojen kaakelit voidaan suojata keraamisella kirkaspinnoitteella, jolloin varsinkin saumoissa esiintyvä tummuminen sekä pintojen likaantuminen vähenee ja niiden aikaavievä puhdistus helpottuu.
Keraami muodostaa saumoihin ja laatan pinnalle ohuen lasimaisen kerroksen, estäen lian, saippuan ja mm. virtsan tunkeutumista ja kertymistä niihin.
Saniteettitiloissa yleisesti esiintyvät hajuhaitat saadaan näin tehokkaasti eliminoitua ja niiden hygienisyys ja viihtyisyys paranee.